неділя, 09 листопада 2008 10:36

Скільки живе любов

Скільки живе любов
Фахівці з сімейних стосунків визначили тривалість ідилії в шлюбі. Як з"ясувалося, в середньому медовий місяць у звичайної європейської пари триває приблизно 2,5 року. Після закінчення цього часу відносини подружжя стають більш буденними і трівіальними.

Подружня ідилія у середньостатистичної європейської пари після укладення шлюбу триває рівно два роки, шість місяців і 25 днів. Даний феномен вже отримав і спеціальну назву - справжній медовий місяць. Після цього життя входить в звичайну колію, і відносини в родині втрачають свій романтизм і чарівність.

Згідно з опитуванням, проведеним ВЦІОМ, в Росії закоханими себе вважають 60% чоловіків і 49% жінок. Останні п"ять років показують стабільний результат: число поранених стрілою Амура коливається від 53 до 54%. По більшій частині закохані досить молоді: 73-77% з них - це люди у віці 18-34 років.

Після закінчення 2,5 років подружжя починають втрачати новизну відносин і сприймають шлюб як само собою зрозуміле. В результаті зникає атмосфера свята, і чоловіки припиняють допомагати жінкам по господарству, більше часу проводять на дивані перед телевізором. Зі свого боку, жінка все менше звертає увагу на те, що вона одягнена удома, повідомляє АМІ-ТАСС з посиланням на останнє опитування громадської думки, проведене в Британії.

Раніше мексиканські вчені з Національного автономного університету провели дослідження і встановили, що кохання - це тимчасова втрата розуму, "термін дії" якого не перевищує чотирьох років. Причому закохатися в одну конкретну людину можна лише один раз. Повторний сплеск емоцій і почуттів після розставання пояснюється лише прихильністю або сексуальним потягом. Навіть в найміцніших романтичних стосунках ресурс міцності вичерпується після чотирьох років, повідомляє Не Болей.
Зараз ви читаєте новину «Скільки живе любов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі