середа, 01 серпня 2018 08:30

Скільки вихідних отримають українці в серпні

Скільки вихідних отримають українці в серпні
У серпні відзначають День незалежності. Фото: ukr.media

У серпні українці отримають додатковий вихідний 24 серпня на День незалежності.

Всього цього місяці буде 9 вихідних днів. Робочий день 23 серпня, згідно з постановою уряду, вважається передсвятковим і буде скорочений на одну годину.

5 серпня відзначатимуть День Повітряних сил Збройних Сил України. З 2007 року його святкують щорічно у першу неділю серпня. 8 серпня українці відзначатимуть День військ зв'язку Збройних Сил України.

На 23 серпня випадає День прапора України. О 9:00 відбудуться офіційні церемонії підняття державного прапора України у містах та селах держави, за участю діячів науки і культури, представників міжнародних, громадських, релігійних організацій, політичних партій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У серпні закладають грядки суниці

14, 19 і 29 серпня - дати спасів, які в народі прозвали медовим, яблучним і горіховим. Всі три свята встановлені церквою на честь Ісуса Христа. Вони пов'язують між собою дні Успенського поста, що триває з 14-го по 28-е серпня. 14 серпня в день початку Успенського посту відзначається Перший Спас - Походження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, 19 серпня - Другий Спас, який збігається з Преображенням Господнім, 29 серпня - Третій Спас - пам'ять Нерукотворного Образу Господа Ісуса Христа.

У серпні середня температура коливатиметься на рівні 20-25°С. "У гірських районах 17-18 градусів, що на 2-2,5 градуси вище середніх багаторічних значень", - кажуть синоптики.

Зараз ви читаєте новину «Скільки вихідних отримають українці в серпні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі