вівторок, 03 червня 2008 09:13

Скільки складатиме штраф за проїзд фури Києвом в "заборонений" час

Водіям фур, які вирішили проїхати Києвом попри заборонний знак, доведеться заплатити штраф у розмірі всього 17 гривень, повідомляє "Комсомольская правда".

Зазначимо, що київським даїшникам був даний наказ гальмувати всі фури ще при під"їзді до міста.

За словами інспектора ДАІ Києва Миколи Шульги, "на кожному КПП висять знаки, що забороняють проїзд вантажних авто з 7 ранку до 8 вечора".

"Якщо хтось, не зважаючи уваги на знак, вирішує проїхати КПП, таку фуру обов"язково затримає патруль, - зазначив він. - Попри це, деякі вантажівки все ж таки з"являються в місті вдень. Ми ж не можемо обнести столицю огорожею. Є багато другорядних доріг, і ДАІ не в силах заблокувати всі. Крім того, деякі фури заїжджають до Києва вночі, а вдень після розвантаження намагаються покинути місто. Хоча на це права вони не мають".

Інспектор також зазначив, що "штраф за проїзд під заборонний знак 17 гривень, тому деякі машини тиснуть на газ, незважаючи на заборону".

"Адже далекобійникам легко назбирати 10 протоколів по 17 гривень, ніж стояти на в"їзді до міста цілий день", - сказав він.

Як пише видання, вчора, 2 червня, з 8.30 до 9.00 були помічені на проблемному Московському мосту шість заборонених "здоров"яків". Причому влаштували вони "дефіле" прямо перед носом даїшників. І ніхто їх не гальмував, здавалося, що взагалі до них нікому немає справи.

Також за даними видання, на Бориспільській трасі, заблокувавши один ряд магістралі між станціями метро "Позняки" і "Осокорки", фури створили затор. Лише у районі станції метро "Осокорки" на під"їзді до Південного моста дорога дещо пожвавлювалася.

А ось в неділю увечері, 1 червня, саме в день заборони, проспект Бажана був в ступорі - після восьми в місто кинулися вантажні автомобілі.

"Це божевільна ідея! - запевняє Микола, водій фури. - Адже розмитнити вантаж можна тільки в робочий час. А після 20 і до 7 митники відпочивають! Ось нам і доводиться прориватися в місто таємними шляхами".

Якщо по Окружній проїхати вночі можна, то ось в центр вантажівок більше не пустять ніколи. А саме: на проспект Перемоги, вулицю Чорновіла, Глибочицьку, Верхній і Нижній Вал, Набережно-Хрещатицьку, Набережне шосе, бульвар Дружби Народів, Либідську, Горького і Саксаганського.

Нагадаємо, що в середині травня перевізники вже демонстрували, що стане з київськими вулицями, якщо всі тисячі фур, яким забороняють перетинати межу міста після 7 і до 20 годин, в"їдуть до Києва одночасно. Це була їх акція протесту проти рішення Київської мерії обмежити рух вантажного транспорту у столиці. Але вона нікого не налякала, і мер Черновецький і неділі розпорядження ввів в силу.

За словами Леоніда Докиля з Асоціації міжнародних автоперевізників, "зараз Асоціація автоперевізників України знаходиться в передстрайковому стані".

"На початку травня ми вже показали київському уряду, що може бути, якщо до Києва одночасно в"їжджають сотні фур. Після цього нам пообіцяли, що машини з швидкопсувним вантажем пропускати будуть, - підкреслив він. - Але 1 червня даїшники почали гальмувати всіх, а на аргументи, що в рефрижераторі, наприклад, м"ясо, даїшники відповідали просто: а що нам з того.

Перевізники зазнали вже перші збитки. Крім того, кияни відчули на собі, коли в перший день літа в 8 вечора сотні фур прорвалися в місто. Створилася величезна пробка. Але я вам скажу: це тільки початок, адже десятки фур після вихідних прямують до Києва і в середу будуть тут. Можна тільки поспівчувати тим людям, які в середу ближче до восьми вечора їхатимуть з роботи додому", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Скільки складатиме штраф за проїзд фури Києвом в "заборонений" час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі