середа, 12 листопада 2008 16:41

Скільки років потрібно працювати киянину, щоб купити квартиру

Скільки років потрібно працювати киянину, щоб купити квартиру

Щоб купити однокімнатну квартиру в Києві середньостатистичному киянину доведеться заробляти на житло 30 років.

Щоб купити однокімнатну квартиру в Києві середньостатистичному киянину доведеться заробляти на житло 30 років, враховуючи, що середня зарплата дорівнює 400 доларам, а вартість квартири 70 тис. доларів. Середня тривалість життя киян, за підрахунками Держкомстату, становить 70 років.

Середня вартість однокімнатної квартири площею 50-60 кв. м. в Нью-Йорку на сайтах місцевих ріелтерських агентств зараз складає 250-300 тис. доларів. Середній щомісячний дохід жителя Нью-Йорка, за даними Бюро перепису населення США, стновить 5 тис. доларів. Відкладаючи половину заробітку на власну квартиру, середньостатистичний житель Нью-Йорка зможе купити її років через десять.

На околиці Лондона середня ціна квартири площею 40-50 кв. м. складає 150-180 тис. фунтів. Середня зарплата жителя Лондона - 30 тис. фунтів стерлінгів. Дуже економний середньостатистичний британець зможе зібрати гроші на скромну квартиру через 12 років.

У Берліні середня ціна однокімнатної квартири площею 32-74 кв. м складає 45-86 тис. євро, повідомляє консалтингова компанія "євро будинок". За даними Федерального статистичного управління Німеччини, середня зарплата жителя Берліна складає сьогодні близько 3 тис. євро в місяць. Житло в новобудовах, розташованих у хороших районах, обходиться від 2 тис. євро за 1 кв. м. Житель Берліна з середніх статків може накопичити на квартиру менше ніж за п"ять років.

Паризькі ріелтерські агентства продають скромні однокімнатні квартири в середньому за 150 тис. євро. Квартира в новобудові обійдеться дешевше - 85 тис. євро. Середня зарплата парижанина складає 2,14 тис. євро на місяць. І він має нагоду зібрати гроші на квартиру приблизно за 12 років.

У Москві, за даними аналітичного центру IRN, однокімнатна квартира площею 33-40 кв м коштує в середньому сьогодні 5,4-6,5 млн. руб. За даними Росстата, середня заробітна платня в місті складає 30,973 тис. руб. Якщо пересічний москвич почне відкладати половину зарплати на квартиру, то зібрати необхідну суму зможе не раніше ніж через 30 років. Середня тривалість життя жителя Москви, за підрахунками Мосміськстату, становить 69 років, повідомляє ТСН

Зараз ви читаєте новину «Скільки років потрібно працювати киянину, щоб купити квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі