четвер, 04 березня 2021 18:47

Скільки продуктів ми викидаємо у смітник - вражаюча цифра

Скільки продуктів ми викидаємо у смітник - вражаюча цифра
Звіт склали за даними із 54 країн. Фото: pixabay.com

У середньому одна родина щороку викидає у смітник близько 74 кг продуктів.

Це призводить до того, що у світі щороку накопичується 931 млн т харчових відходів, опублікували звіт на сайті Програми ООН з охорони навколишнього середовища, пише Daily Mail.

Висновки підкреслюють, що утилізація залишків - це глобальна проблема, а не тільки країн, що розвиваються. Харчові відходи істотно впливають на навколишнє середовище: за оцінками, 8-10% світових викидів парникових газів пов'язані з нез'їденими продуктами харчування.

"Зменшення кількості харчових відходів скоротить викиди парникових газів, сповільнить руйнування природи через перетворення земель і забруднення, підвищить доступність продуктів харчування і, таким чином, зменшить голод і заощадить гроші під час глобальної рецесії", - сказала керівник ЮНЕП Інгер Андерсен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому до вина найкраще підходить сир - факт, про який ви не знали

Звіт, який автори називають найповнішим на сьогоднішній день аналізом харчових відходів, був складений за даними із 54 різних країн.

Дослідники виявили, що незалежно від рівня доходів в кожній країні спостерігається значний рівень харчових відходів, велика частина яких надходить з домашніх господарств.

Із загальної кількості продуктів харчування 11% було викинуто домашніми господарствами, а у сфері громадського харчування і роздрібної торгівлі викинули 5% і 2% відповідно. Команда виявила, що 121 кг продуктів щорічно витрачаються на людину в будинках, ресторанах і магазинах.

Для нормального функціонування організму людині необхідно додати у щоденний раціон фрукти та овочі. Учені визначили ідеальне поєднання продуктів для здорового харчування.

Зараз ви читаєте новину «Скільки продуктів ми викидаємо у смітник - вражаюча цифра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі