вівторок, 22 січня 2008 12:01

Скільки коштує голлівудська усмішка?

 У Америці культ білосніжних зубів. Людина може отримувати копійки і жити у брудній кімнатці на окраїні Гарлема, але просто зобов"язана демонструвати голлівудську усмішку, щоб відчувати, що живе недаремно. Журнал Forbes з"ясував, у скільки ж ця усмішка обходиться середнім американцям.

За даними Американської академії косметичної стоматології (АКС) загальне число громадян, які бажають зробити собі білосніжні усмішки, зросло з 2005 по 2006 рік на 12%. У тому ж 2006 році середня вартість цієї процедури складала у  США  $5 640. 3% з тих, хто звернувся до стоматологів-косметологів платили від $20 тис. і вище.

Чому американці так люблять білосніжні зуби? Експерти вважають, що це пов"язане з дією популярних телевізійних реаліті-шоу, а також старінням покоління "бебібумерів", яке зовсім не хоче виглядати старим.

Сам процес перетворення звичайної усмішки у голлівудську (за наявності всіх передніх зубів) тепер займає не так багато часу - від одного до трьох-чотирьох сеансів. Вибілювання залишається процедурою, що найдинамічніше розвивається в американській стоматології.

У будь-якій аптеці можна за $25 купити відбілюючі смужки (whitening strips), які багато економних пацієнтів вважають за краще використовувати замість дорогих відвідин стоматологів. Виробники коронок випускають нові, вибілені зразки.

Стоматолог з Нью-Йорка Джеф Голуб-Іванс пропонує пацієнтам перед вибілюванням прополоскати рот рідиною, що містить діамантовий пил. Цей матеріал вважається абразивним, він відкриває і очищає пори на зубній емалі. Процедура обходиться клієнтам у $200 і робить зуби на два-три відтінки світліше.

Найвишуканішим клієнтам підійде пропозиція доктора Патріка Коена з Беверлі Хіллз, яка передбачає "повну реставрацію" ротової порожнини з безліччю найрізноманітніших процедур. Займає вона два тижні і обходиться від $30 000 до $40 000.

Ціна може показатися сумною, зате результат цієї процедури кому завгодно підніме настрій. Доктор Коен розповідає, що одна з пацієнток, коли побачила свої нові зуби в дзеркалі, запропонувала йому руку і серце,  повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує голлівудська усмішка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі