пʼятниця, 17 серпня 2007 11:37

Скільки коштує будинок Тимошенко

Щоб сфотографувати будинок Тимошенко, "ГПУ" винаймає катер. Від річкового вокзалу з центру Києва вниз по Дніпру до "Срібної затоки" можна дістатися за півгодини.

Шлях до бухти Тимошенко перегороджує невеличкий острівець. На ньому розставлені попереджувальні знаки "Приватна власність". За ним — вхід у бухту. Однак в"їжджати туди забороняють кілька знаків, на яких намальований човен перекреслений червоним. Однак їдемо далі і таки дістаємося володінь лідерки БЮТ.

Двоповерхова оселя з бежевої цегли. Червоною обрамлені вікна й арки над білими колонами першого поверху. Поряд з будинком стіл та стільці з кованими візерунками, вкриті білими м"якими накидками. На столі — букети із переплетених квітів у широких вазах з ручками.

Поміж дерев біля будинку велике шатро, вкрите білою тканиною. Поряд — мангал. На самому березі стоїть невеличкий флігель — мабуть, для охорони і обслуги.

Того ж дня Юлія Тимошенко давала прес-конференцію. Після неї кореспондент "ГПУ" просить лідерку БЮТ показати будинок на дамбі у "Срібній затоці", де вона живе.

— Так. Ми там орендуємо... Я там орендую невеличку абсолютно площу, — каже Тимошенко. — І вас ніщо там не здивує. Я думаю, що ми таке зробимо.

Щоб дізнатися, скільки може коштувати такий будинок, "ГПУ" зателефонувала у київські фірми з продажу нерухомості.

— Будинок в елітному районі "Срібна затока" можна купити лише через агенцію, — запевняє брокер компанії "Благовест". — Попит на ці будинки постійно збільшується, відповідно і ціна росте. Пояснюю чому: дамба, по якій будують маєтки, штучно висипана. Архітектори спроектували глибокі затоки, щоб власники мали можливість виходити в Дніпро на яхтах чи катерах. Питна вода має окрему систему фільтрації. Електрика, опалення, каналізація — централізовані.

Брокер каже, що в базі не числиться жоден будинок, який здають в оренду. Маєтки тут виставляються виключно на продаж. Хоча Тимошенко запевняла, що будинок не її, а вона його орендує. Ціна оренди в місяць у цьому районі коливається від $10 до $20 тис, залежно від будинку.

— Нещодавно виставили на продаж будинок площею 370 квадратних метрів, територія двору — 31 сотка, ціна — два з половиною мільйони доларів, — каже брокер. — Цей будинок розташований по лівий бік дамби, прямий вихід до річки. І сусіди по вулиці хороші — Юлія Тимошенко, народний депутат Олександр Римарук (з фракції Партії регіонів. — "ГПУ"), далі по дамбі хтось з податкової адміністрації. Навпроти хтось із Секретаріату президента.

Раніше Юлія Тимошенко жила в будинку у Конча-Заспі під Києвом. За радянських часів там були письменницькі дачі. Зараз у цьому будинку мешкає донька Тимошенко Євгенія з чоловіком Шоном Карром. Повністю матеріал читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Скільки коштує будинок Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі