неділя, 31 серпня 2008 11:52

Скільки боєприпасів зібрали біля Лозової

Фахівці Міністерства з надзвичайних ситуацій вже очистили 875 гектарів території 61-го арсеналу Міністерства оборони біля Лозової Харківської області і зібрали 2,3 тисяч боєприпасів.

Як повідомляє в неділю МНС, впродовж суботи на території арсеналу спостерігалися вибуху окремих боєприпасів, їх вплив не поширювався за межі обвалованних території, носив локальний характер і дозволяв проводити роботи на території.

На гасінні вогнищ пожежі і прокладці доріг для очищення від боєприпасів території складів працювали 3 інженерних машини і 6 пожежних танків Міноборони.

Силами піротехніків МНС і 130 рятувальників проведений поверхневий огляд і вилучення боєприпасів із зони розльоту осколків і уламків до 3 кілометрів на площі 68 гектарів, де зібрані, перевезені і передані представникам Міноборони 464 боєприпаси.

Жителі прилеглих населених пунктів і житлових будинків Лозової, які входять до 3-5-кілометрової зони, повернулися в свої житла.

Місцеві органи виконавчої влади почали обстеження і оцінку збитків в приватному секторі і на об"єктах життєзабезпечення. У 48 житлових будинках і 14 будівлях соціальної сфери населених пунктів Лозовського району пошкоджено скло, віконні рами і шифер, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Зараз ви читаєте новину «Скільки боєприпасів зібрали біля Лозової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі