четвер, 10 січня 2008 19:22

Скажена лисиця покусала перехожих

Третього січня у Чернігові в районі вул. Рокосовського та Одинцова бригада комунального автопідприємства кілька годин ловила скажену лисицю. Тварина напала на двох перехожих. Покусані чоловік і жінка відразу ж звернулися до травмпункту.

— Лисицю знайшли в одному з підвалів на вулиці Одинцова. Результати аналізів підтвердили, що вона була скаженою, — каже головний державний санітарний лікар Чернігова Іван Макаренко, 54 роки. — За три дні до Нового року сказ виявили в домашнього сіамського кота. Його господарі тепер проходять курс щеплень.

Основні ознаки, за якими можна виявити сказ у тварин — здиблена шерсть, надмірне слиновиділення, відсутність страху перед людиною та острах перед водою. Коли така тварина пробігає повз вас, краще не робити різких рухів і не привертати її увагу. Але якщо вона налаштована агресивно, єдиний вихід — утекти. Збудники сказу передаються зі слиною. Якщо підозріла тварина не покусала, але її слина потрапила на тіло, то необхідно негайно звернутися до лікаря. Враховуючи, що сказ — смертельне захворювання, єдиний спосіб врятуватися — своєчасно зробити щеплення.

За словами Івана Макаренка, торік у місті зафіксовано п"ять випадків сказу. Хворими виявилися три лисиці, собака та кіт.

2007 року близько 1000 чернігівців постраждали від укусів домашніх та диких тварин.

Зараз ви читаєте новину «Скажена лисиця покусала перехожих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі