вівторок, 03 січня 2012 18:32

Скаути передали у Львів Вифлеємський вогонь
13

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні, 3 січня, у львівському соборі Святого Юра о 14 годині відбулася церемонія передачі святого Вифлеємського вогню громаді в рамках акції "Вифлеємський вогонь миру".

Вогонь з Вифлеєму через Європу скаутські організації передали в Україну.

"Взагалі акцію започаткували журналісти австрійської компанії ОРФ, - розповіла речник скаутської організації "Пласт" 21-річна Ксенія Мединська. – Тоді журналісти поставили собі за мету донести цей вогонь до знедолених: дітей сиріт, хворих людей, малозабезпечених. 13 років тому пластунам запропонували долучитися до цієї акції і розповсюджувати цей вогонь в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вогонь із Вифлеєма везуть до Києва на велосипедах

У храмі перебувала велика кількість людей, здебільшого це були скаути і їхні рідні. З 1 по 3 січня скаути розносили вогонь у дитячі притулки, школи інтернати та лікарні. А від сьогодні будуть розносити у всі церкви, щоб кожен бажаючий зміг мати у себе вдома святий вогонь.

"Особливість святого вогню у тому, що його можна запалити, потім затушити і коли людина знову вдома запалить свічку, то матиме той же святий вогонь", - запевняє Ксенія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незрячий українець пішки дійшов до Віфлеєма

"Цей огонь символізує ту радість народження Христа. Він у Вифлеємі горить день і ніч у печері в якій народився Ісус, і коли ми його передаємо, то той далекий Вифлеєм може стати до нас ближчим", - сказав настоятель собору Святого Юра отець Роман Кравченко.

Зараз ви читаєте новину «Скаути передали у Львів Вифлеємський вогонь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі