пʼятниця, 21 березня 2008 09:33

Скат убив туристку ударом в голову, встрибнувши до неї в човен

 Недалеко від узбережжя Флорида Кіз великий скат-хвостокол встрибнув у човен до 55-річної туристки, що загоряла, з Мічигану і завдав їй смертельного удару у голову своєю довгою отруйною шпилькою, повідомляє сайт RUSSIANNY.

За словами експертів, йдеться про 35-кілограмового ската-хвостоколе з сімейства великих скатів, їх дорослі особини часто досягають до 2,5 метрів завширшки і важать понад два центнера.

Скати нечасто нападають на людей, відзначають експерти. Вони зазвичай неагресивні, крім того, чудово орієнтуються у воді і надзвичайно рідко стикаються з плаваючими на поверхні предметами - не говорячи вже про те, щоб встрибувати в човни.

Аналогічний випадок, втім, відбувся півтора роки тому у тому ж штаті Флорида, в районі Лайтхаус-Пойнт. Великий скат ледь не убив 81-річного туриста Джеймса Бертакиса. Скат встрибнув у човен і з розмаху встромив довгу шпильку у серце немолодого туриста, проте  потерпілого  вдалося врятувати.

Найвідомішою жертвою хвостокола став австралійський актор і телеведучий - "мисливець на крокодилів" Стив Ірвін. Удар шпильки прийшовся прямо у серце, і відомий ведучий помер протягом кількох хвилин. Лікарі говорять, що Стіва можна було врятувати, якби він сам не спробував витягнути шпильку, що стирчала у грудях.

Розтин загиблої напередодні туристки повинен встановити безпосередню причину смерті - не виключено, що сам по собі удар ската не був смертельним, і вона загинула, впавши і ударившись головою об борт човна, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Скат убив туристку ударом в голову, встрибнувши до неї в човен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі