середа, 11 липня 2018 21:25

Скаржиться на біль в органах: політв'язень голодує 16-й день

Скаржиться на біль в органах: політв'язень голодує 16-й день
Адвокат розповів про стан Еміра-Усеїна Куку. Фото: "Крым.Реалии"

В'язень Кремля Емір-Усейн Куку, якого утримують в СІЗО в Ростові-на-Дону, відчуває себе задовільно, але скаржиться на болі внутрішніх органів. Він голодує 16 день.

"Емір-Усеин відчуває себе задовільно, він має намір продовжувати голодування. Він скаржиться на загальну слабкість, болі у внутрішніх органах, це ймовірно печінка і підшлункова. Але його стан не критичний", - розповів його адвокат Сергій Локтєв.

У Ростові-на-Дону проходив судовий розгляд у справі Куку. Вчора адвокат Сергій Локтєв не зміг зустрітися з підзахисним, оскільки його відвезли з СІЗО в невідомому напрямку. Пізніше з'ясувалося, що Еміра-Усеіна возили на медичний огляд. Однак, коли він повернувся в СІЗО адвоката до нього все одно не пустили, сказали, що зустрітися він зможе з підзахисним під час судового засідання сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український політв'язень щодня втрачає 600 грамів

Локтєв заявив про клопотання про порушення прав у зв'язку з тим, що його підзахисному не було забезпечено доступ до адвоката. Наступне судове засідання призначене на 17 липня.

Емір-Усеїн Куку був затриманий 11 лютого 2016 року під час масових обшуків і затримань у Криму. У липні 2016 року поміщений в спецблок СІЗО як "небезпечний підсудний".

Згодом його звинуватили в підготовці до "насильницького захоплення влади". У грудні 2017 року був етапований із Криму до Ростова-на-Дону.

Зараз ви читаєте новину «Скаржиться на біль в органах: політв'язень голодує 16-й день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі