вівторок, 20 травня 2008 17:43

Ситуацію із щепленням проти кору і краснухи буде розглянуто на засіданні РНБО

На початку червня планується проведення спеціального засідання РНБО з питань охорони здоров"я, на якому окремо буде розглянуто факт смерті юнака з Краматорська після вакцинації від кору і краснухи, повідомила секретар Ради національної безпеки та оборони України Раїса Богатирьова.

Як повідомили у прес-службі РНБО, Р.Богатирьова відзначила, що нині госпіталізовано 90 дітей. Наголошуючи, що це - удар по національній безпеці, вона зазначила: "Безпека людського життя має бути основним пріоритетом уряду. Саме він мав професійно унеможливити таку трагедію і взяти на себе відповідальність за її наслідки".

Секретар РНБО також зауважила, що їй "як професіоналу, який приніс клятву лікаря, важко зрозуміти, чому рішення про вакцинацію ухвалювалось поспішно і без належного жорсткого контролю та без дотримання необхідних процедур".

"Поки що немає відповіді на питання, чому за розпорядженням КМУ накази Міністерства охорони здоров"я про щеплення від кору і краснухи, всупереч чинному законодавству, не були зареєстровані в Міністерстві юстиції? І найбільш незрозуміло, що вимагає особливих пояснень, питання, яким чином, станом на 25 березня 2008 року ця трагічна індійська вакцина ще не була зареєстрована в Україні?", - наголошує Р.Богатирьова.

У РНБО вже створено спеціальну комісію для перевірки усіх обставин, пов"язаних із трагедією в Донецькій області, відповідні фахівці внесуть Президенту пропозиції для притягнення до відповідальності винних посадовців, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Ситуацію із щепленням проти кору і краснухи буде розглянуто на засіданні РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі