пʼятниця, 04 вересня 2020 18:39

Ситуація з Covid-19 дозволила МОЗ мобілізувати бюджетні кошти - експерт

Ситуація з Covid-19 дозволила МОЗ мобілізувати бюджетні кошти - експерт
Фото: pexels.com

Ситуація з коронавірусом дозволила МОЗ мобілізувати бюджетні кошти і направити їх на поліпшення ситуації в медичній галузі.

Таку думку висловив експерт, радник Комітету з питань економічного розвитку, Віктор Скаршевський на сторінці в Facebook.

"Ситуація з коронавірусом дозволила мобілізувати бюджетні кошти в медичній галузі. За час карантину в результаті дій Міністерства охорони здоров'я збільшилася кількість лікарняних ліжок із подачею кисню, лікарні для прийому пацієнтів з Covid-19 забезпечені апаратами ШВЛ, пацієнти - моніторами, пересувними апаратами і газоаналізаторами крові, лікарні підготовлені до прийому в рамках можливої ​​другої хвилі", - підкреслив Віктор Скаршевський.

Експерт також зазначив, що для уникнення негативного сценарію з Covid-19 громадянам необхідно дотримуватися гігієнічних правил і профілактичних приписів Міністерства охорони здоров'я. За словами Віктора Скаршевського, стримування поширення коронавірусу допомогло Україні краще підготуватися до можливої ​​другої хвилі, але в разі повторного жорсткого карантину - український бізнес не витримає.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація з Covid-19 дозволила МОЗ мобілізувати бюджетні кошти - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі