середа, 29 жовтня 2008 08:29

Сирія поскаржилася на США в ООН

Сирія поскаржилася на США в ООН
Сирія у вівторок направила в ООН офіційний протест у відповідь на військову операцію США на її території, передає телеканал CNN з посиланням на сирійське інформагентство SANA. Копію листа отримав генсек ООН Пан Гі Мун і головуючий в Раді безпеки ООН Китай.

У листі Сирія звинуватила США в порушенні свого повітряного простору і обстрілі мирних жителів. Сирія звернулася до ООН з проханням "узяти на себе відповідальність по недопущенню повторення подібних серйозних порушень" і таким чином забезпечити "безпеку і стабільність на Близькому Сході", повідомляє "Лента.ру".

Представник Пан Гі Муна заявив, що одержаний лист буде вивчений, а його копії будуть розіслані всім членам Ради безпеки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 26 жовтня чотири вертольоти ВВС США приземлилися на території Сирії, недалеко від кордону з Іраком. За даними сирійської сторони, десантники, що висадилися з вертольотів, провели в селі Аль-суккарія спецоперацію, в результаті якої загинули вісім мирних жителів, серед яких було щонайменше двоє дітей і одна жінка.

Неназване джерело в держапараті США, проте, повідомило, що метою спецоперації був терорист Абу Гадійя, що пов"язаний з "Аль-каїдою" і займався контрабандою зброї і фінансуванням угрупування в Іраку. За твердженням джерела, Гадійя в ході спецоперації був убитий. Інший американський чиновник заявив, що ні жінок, ні дітей серед жертв операції не було.

Дії американців викликали різку реакцію сірійських властей, які назвали спецоперацію терактом і у відповідь оголосили про закриття американського культурного центру і американської школи в Дамаску. "Якщо вони ще раз так зроблять, ми захищатимемо свою територію", - заявив міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллім.

Зараз ви читаєте новину «Сирія поскаржилася на США в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі