вівторок, 28 листопада 2017 15:30

Сирі підвали і відро замість туалету - розповіли про в'язницю КГБ, де утримують Шаройка

Сирі підвали і відро замість туалету - розповіли про в'язницю КГБ, де утримують Шаройка
Павло Шаройко потрапив у найгіршу в'язницю Білорусі / фото: Прямий

Українського журналіста Павла Шаройка тримають у знаменитому ізоляторі мінського КГБ "Американка".

Це найбільш закрита і таємнича в'язниця Білорусі, з'ясували журналісти ТСН.

За словами очевидця, який був у цій в'язниці, новачків поміщають у камери з поганим освітленням, через що різко падає зір.

"Вода в умивальнику тільки холодна, замість туалету - пластикове відро. При цьому ув'язненого не залишають у тиші - як тільки він розслабиться, лунає брязкіт замків або питання охорони. Після такої обробки 8 з 10 ув'язнених погоджуються співпрацювати", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українському журналісту висунули звинувачення в Білорусі

Генерал СБУ Василь Вовк пояснив, що Шаройко може бути розвідником, і те, що Україна підняла шум через арешт журналіста було неправильно. Зазвичай держави вирішують такі справи "швидко і тихо".

"Ми зробили "ведмежу послугу" Павлу, тепер йому доведеться, напевно, трохи відсидіти", - вважає Вовк.

Кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка затримали 17 листопада за підозрою у шпигунстві. Перед цим близько 2 тижні Шаройко не виходив на зв'язок. Усі спроби редакції додзвонитися до нього та його родичів не давали результату. Без відповіді залишалися повідомлення редакції, надіслані електронною поштою та через інші інтернет-засоби комунікації.

Зараз ви читаєте новину «Сирі підвали і відро замість туалету - розповіли про в'язницю КГБ, де утримують Шаройка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі