середа, 21 листопада 2007 15:15

Ширака підозрюють у розкраданні бюджету Парижа

Екс-президенту Франції Жаку Шираку надали статус підозрюваного у справі про розкрадання коштів з бюджету мерії Парижа, повідомив журналістам його адвокат.

Ширака в середу викликали до суду вдруге для свідчення у справі про створення фіктивних посад в паризькій мерії в 1990-х роках, повідомляє газета "Monde".

Справа відноситься до того періоду, коли Ширак був мером (1983-1995 роки) Парижа і одночасно лідером голлістської партії "Об"єднання на підтримку республіки" (ОПР), яка є попередницею нині правлячого "Союзу за народний рух". За даними слідства, в паризькій мерії створювали фіктивні робочі місця, щоб в обхід закону оплачувати діяльність партійних функціонерів ОПР.

Ширак, який вже свідчив у цій справі в липні, вранці прибув в будівлю суду для допиту як свідок-асистент. Згідно французьким законам, це проміжний статус між свідком і обвинуваченим.

Ширак стверджує, що робочі місця створювалися в мерії Парижа на законних підставах і були необхідні, повідомляєNEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Ширака підозрюють у розкраданні бюджету Парижа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі