вівторок, 27 жовтня 2020 08:49

Синоптики шокували неочікуваним прогнозом на листопад

Синоптики шокували неочікуваним прогнозом на листопад
Абсолютний мінімум, що був коли-небудь зафіксований: -15...24°С, у північних, східних, Дніпропетровській та Запорізькій областях місцями -25...31°С. Фото: pixabay.com

Погода у листопаді буде аномальною та здивує перевищенням усіх середніх показників.

В останній місяць осені прогнозують тепло та невелику кількість опадів, повідомляє Укргідрометцентр.

Опадів буде менше норми, а от температура встановиться на рівні +1...8°С. Це на 1-1,5°С перевищує багаторічні значення. У горах у листопаді буде від 0...+3°С, що близько до багаторічних значень західних областей. Водночас місячна кількість опадів, що очікується в східних та Сумській областях буде дещо нижчою норми - 28-32 мм. На решті території в межах середніх багаторічних значень - 37-65 мм, у горах до 110 мм.

Зазвичай середня температура повітря в листопаді становить від 0 до +7°С. А ось середня місячна кількість опадів складає 30-61 мм. У Карпатах та на Закарпатті до 62-142 мм. Абсолютний же максимум температури становить +16...24°С, у Чернівецькій, центральних, південних областях та в Криму місцями +25...29°С.

Абсолютний мінімум, що був коли-небудь зафіксований: -15...24°С, у північних, східних, Дніпропетровській та Запорізькій областях місцями -25...31°С, на півдні Криму та в Одеській області -8...13°С морозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою буде погода до кінця тижня

Погода в Києві у найближчі три дні буде мінливою. До четверга буде сухо, а згодом почнуться дощі. Сьогодні у столиці ясно, слабкий південно-східний вітер 2-4 м/с, температура повітря вдень коливатиметься у межах +8...15°С.

Зараз ви читаєте новину «Синоптики шокували неочікуваним прогнозом на листопад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі