середа, 24 червня 2020 13:19

Синоптики прогнозують припинення опадів на Західній Україні

Синоптики прогнозують припинення опадів на Західній Україні
Опади на західній Україні, яка страждає від повеней, мають припинитися. Фото:pixabay

На заході України, де тривають повені, відсьогодні, 24 червня, очікується покращення погоди та зменшення кількості опадів.

Дощі в цьому регіоні падають 2-3 дні, від 20 червня, повідомив начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

"Така погода на заході країни спостерігається два-три дні, починаючи від 20 червня. І уже сьогодні буде покращення погоди. Ми матимемо підвищення атмосферного тиску, фронт буде поступово розмиватися, інтенсивність дощів буде зменшуватися. Уже сьогодні у Карпатах не очікується сильних і надзвичайних дощів, які до цього фіксували деякі станції. На вихідних на заході Україні вже будуть звичайні літні дощі, помірні. Значних опадів у регіоні не очікується", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після негоди 2008-го відновлювали 7 років: вода на Прикарпатті зруйнувала міст

Синоптик також розповів про причини негоди.

"Негода на заході України спричинена тим, що над ним зараз перебувають атмосферні фронти. Уся Україна перебуває у малоградієнтному полі пониженого тиску, що супроводжується дощами, але над західними областями стоїть малорухомий атмосферний фронт і тому там йде більше дощів, особливо у Карпатах", - сказав Білик.

Президент Володимир Зеленський доручив уряду відправити гуманітарний вантаж у постраждалі від повеней регіони Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей. Він тримає під контролем стан у західних регіонах країни та щоденно заслуховує звіт про розвиток ситуації з негодою.

Зараз ви читаєте новину «Синоптики прогнозують припинення опадів на Західній Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі