четвер, 30 серпня 2018 18:10

Синоптики потішили погодою у вересні: хто від неї виграє

Автор: Депо
  Погода у вересні: синоптик потішив спекою
Погода у вересні: синоптик потішив спекою

Перша декада вересня буде досить спекотною.

Температура повітря перевищуватиме 25 градусів. Особливо у південних, східних та центральних областях і навіть на півночі, розповідає Gazeta.ua кліматолог Віра Балабух з Українського гідрометеорологічного інституту.

"Вереснева спека на руку курортним містам. Власники готелів виграють, бо продовжується туристичний сезон. Літо продовжується і можна далі купатися в морі. А бархатний сезон ще попереду", - говорить Віра Балабух.

Теплий вересень зумовлений серпневою спекою, кажуть синоптики.

"Така температура у вересні характерна для середини літа. Серпень був досить спекотний місяць, особливо на заході Україні. Прогноз щодо теплого літа справдився. Температура була на 2 градуси вищою за норму", - додає Віра Балабух.

Дощі слід очікувати наприкінці вересня. Літня погода закінчиться, коли середньодобова температура перейде за 15 градусів.

"Зараз до України зайшов циклон із Великої Британії. Він приніс прохолоду до Європи. Як наслідок, в Альпах випав сніг до 40 см. У нас похолодало на Заході України. Особливо на високогір'ї Карпат. Це 8-9 градусів вночі. Якщо очікувати в горах опади, то лише невеликий дощ або де-не-де пролетить сніг", - зауважив кліматолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям треба звикати до штормів. Вони будуть регулярними

Зміна клімату входить у трійку найбільших проблем людства, які впливають на стабільний розвиток. Погода стає дедалі більш аномальною.

Україна за останні 10 років попала до числа тих країн, де підвищення температури відбуваються досить високими темпами.

Ріст температури дає можливість виростити декілька урожаїв. Після збору озимих культур сіють гречку. Така тенденція вже спостерігається серед аграріїв.

Зараз ви читаєте новину «Синоптики потішили погодою у вересні: хто від неї виграє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі