четвер, 06 грудня 2018 04:25

Синоптик розповів, як зима вплине на майбутній врожай

Автор: slk.kh.ua
  Наступний рік може бути неврожайним через температурні "гойдалки" взимку - синоптик
Наступний рік може бути неврожайним через температурні "гойдалки" взимку - синоптик

Наступний рік може бути катастрофічно не урожайним.

Причина цьому — затяжна зима з постійними температурними "гойдалками", каже народний синоптик Леонід Горбань.

"Краще б я помилився, але по розрахунках будуть сильні морози і постійні відлиги. Це смерть для озимих культур. По-друге, зима буде затяжною. Вона плавно з морозами перейде у березень. А у квітні різко потепліє і почнуть дути сильні вітри, які будуть видувати вологу з грунту. Буде мало опадів і стоятиме спека", - говорить Gazeta.ua Леонід Горбань.

Така погода буде і у травні та до середини червня.

"Дощів буде дуже мало. З травня по червень більше 25 днів не буде опадів. А урожай формується першими 35 днями після сходів. Виходить, на ярові культури урожаю не буде. Його вважатимуть вище середнім. Постраждають усі регіони. Найбільше Вінницька, Черкаська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська Херсонська області. Особливо на півдні, де врожай невеликий, але якісне зерно. З нього печуть найсмачніший хліб", - додає Горбань.

Варто навесні чим раніше садити городину та засівати поля. Кожен день буде на вагу золоту, застеріг синоптик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики розповіли, скільки тепло протримається в Україні

Зима 2018-2019 в Україні буде нестандартною. Прогнозують багато теплих днів. Похолодання прийде наприкінці грудня. Піде хороший сніг, якого в середньому в Україні випаде за 2 дні близько 10 см.

Такі ж погодні "гойдалки" очікуються перед Різдвом і Старим Новим роком. І лише після цього почнеться справжня зима з тріскучими морозами і снігопадами. Очікується, що сніг із перервами буде йти до 10-12 лютого, випаде в середньому понад 50 см снігу.

Морози посиляться перед Водохрещем (19 січня), а пік холодів - до мінус 30 вночі - припаде на 7-10 лютого, потім настане потепління. У лютому ще може випасти до 30 см снігу. І навіть перед 8 Березня - близько 6-10 см. Закінчиться зима ближче до квітня.

Зараз ви читаєте новину «Синоптик розповів, як зима вплине на майбутній врожай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі