неділя, 29 березня 2020 10:20

Синоптик назвала найбільшу загрозу аномальної весни

Синоптик назвала найбільшу загрозу аномальної весни
narodna-pravda. Аномально тепла весна: синоптики сказали чого слід боятися найбільше

Великий дефіцит опадів влітку, восени минулого року та взимку загрожує нестачею води для українців. Це вже відбувається і весною. Тому синоптиків найбільше зараз тривожить посуха.

"Загроза дефіциту води справді є для українців. По-друге, втрати урожаю можуть бути не від заморозків, а саме від посухи. Поверхневий шар грунту практично випаровується. А зараз саме велика надія на сільське господарство, бо промисловість практично зупинилась через карантин. Фермери правильно роблять, що уже засівають поля і мають забезпечити додатковим зрошенням рослин, щоб отримати стабільний врожай. Знайомі ще з січня питають, коли вже можна садити картоплю, - говорить завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Протягом квітня та травня очікують температурні гойдалки – то холоднішатиме, то теплішатиме. Загалом весна може бути теплою. Кліматологи світу давно говорять, що всі місяці весни будуть аномально теплими. Питання лише – наскільки. Це зрозуміємо в кінці травня, зазначає Балабух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 28-29 березня: чим здивують останні вихідні у цьому місяці

"Циклони, які приходять в Україну, несуть похолодання та вітри, які випаровують вологу з грунту. Треба стежити за прогнозом погоди. Більш точний дають на 5 днів, - каже кліматолог. - Подруга в Італії каже, що у них вже цвітуть дерева. Передали заморозки. Вони на деревах розвішують невеличкі пластмасові пляшки з водою. Замерзає спочатку вода і тоді виділяється тепло. Повітря стає теплішим навколо пляшки. Це дозволяє захистити цвіт дерев від холоду".

Синоптики обіцяють українцям теплі вихідні без опадів.У Києві в суботу – без опадів, температура повітря вночі – +1°, вдень – +13°. У неділю – мінлива хмарність, +4°...+16°.

Зараз ви читаєте новину «Синоптик назвала найбільшу загрозу аномальної весни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі