понеділок, 23 квітня 2007 09:16

Сінгапур почав підготовку до "всесвітнього потопу"

Хоча викликане глобальним потепленням підвищення рівня Світового океану серйозно загрожуватиме Сінгапуру лише через 50-100 років, острівна держава вже почала готуватися до "всесвітнього потопу", пише в понеділок газета "Стрейтс таймс".

Як заявив Лі Куан Ю (Lee Kuan Yew) - колишній прем"єр-міністр і "батько-засновник" Сінгапуру, який нині займає в уряді "міста Лева" пост міністра-ментора, - кабінет вже зв"язався з Нідерландами з метою детального вивчення методик великомасштабного будівництва гребель.

"Ми починаємо вчитися зараз, тому що на той час, коли води піднімуться, буде надто пізно", - сказав він.

За експертними оцінками, танення льодовиків, що вже спостерігається, може привести до підвищення рівня води в Світовому океані до кінця сторіччя мінімум на 18 сантиметрів (що Сінгапур може пережити), і максимум на шість метрів, що створило б для острівної держави серйозні проблеми, відзначає газета.

Можливо, що відпущений Сінгапуру долею час закінчується. Сусідня Індонезія вже почала відчувати на собі наслідки глобальної зміни клімату, повідомляє РІА "Новини".
Зараз ви читаєте новину «Сінгапур почав підготовку до "всесвітнього потопу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі