понеділок, 26 травня 2008 15:06

Син Толкієна має намір через суд заборонити екранізацію "Хоббіта"

Син Толкієна має намір через суд заборонити екранізацію "Хоббіта"
Син відомого письменника Джона Толкиєна Крістофер має намір звернутися до суду з вимогою заборонити екранізацію "Хоббіта" і його сіквела.

Як пише російська газета "Взгляд", 83-річний Толкієн оголосив про свій намір виступити в суді проти продюсерів проекту "Володар кілець", які планують зняти пріквел фільму на основі книги Джона Толкіна "Хоббіт".

Син письменника заявив, що компанія "New Line Cinema" заборговувала його сім"ї суму у розмірі 80 млн. фунтів стерлінгів. За словами Толкієна, ця сума спадкоємцям автора належить за договором, згідно якого сім"я письменника повинна була отримати 7,5 % від доходу проекту.

Адвокати Толкієна пред"являють звинувачення студії "New Line Cinema" в "приховуванні реальних доходів", якій вдалося заробити на екранізації трилогії більше 3 млрд фунтів стерлінгів. У свою чергу, компанія "Warner Bros", у власності якої знаходиться "New Line Cinema", відмовилася від коментарів.

Минулої ночі Пітер Джексон і Гільєрмо дель Торо провели онлайн-конференцію, в ході якої вони повідали своїм шанувальникам про бюджет двосерійної картини, який складає 150 млн фунтів стерлінгів ($300 млн). Також автори проекту повідомили, що виконавець ролі Гендальфа Ян Маккеллен буде зайнятий в картині.

Як повідомлялося раніше, творець кінотрилогії "Володар кілець" Пітер Джексон виступить продюсером фільму "Хоббіт" і його сіквела, а режисерське крісло займе мексиканський майстер Гільєрмо дель Торо.

Перша частина фільму вийде на екрани в 2010-му році, а друга серія побачить світло в 2011 році.

Зараз ви читаєте новину «Син Толкієна має намір через суд заборонити екранізацію "Хоббіта"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі