четвер, 08 листопада 2007 12:36

Син першого президента Грузії звинуватив своїх братів-опозиціонерів у зраді

Син першого президента Грузії Звіада Гамсахурдії Георгій звинуватив своїх братів-опозиціонерів Цотне і Костянтина в зраді, оскільки вважає, що вони співробітничали з російськими спецслужбами, причетними до організації антиурядових виступів у країні. Не зважаючи на родинні зв"язки, він засуджує людей, "за спиною яких стояла сила, що намагається всіма силами внести дестабілізацію в Грузію", передає його слова "Интерфакс".

Георгій Гамсахурдія працює в силових структурах республіки, його брат Цотне, можливо, виступає одним із організаторів виступів опозиції, а Костянтин є лідером партії "Свобода" – він брав активну участь у заворушеннях у Тбілісі. Напередодні ввечері 45-річний Костянтин зник, супротивники уряду вважають, що його заарештували.

У середу ввечері грузинський телеканал "Руставі 2" показав відеосюжет, у якому йшлося про зв"язки лідерів опозиції із російськими спецслужбами. Відеосюжет в основному побудований на записах телефонних розмов: Шалва Нателашвілі, Костянтин Гамсахурдія, Леван Бердзенішвілі і Георгій Хаїндрава спілкуються по телефону з людиною, представленою як співробітник посольства РФ в Грузії і Служби зовнішньої розвідки Росії Соломатін.

За версією грузинських спецслужб, акції опозиції координувалися з Росії через сина першого президента Грузії Цотне Гамсахурдія. На підтвердження цьому телеканал продемонстрував запис його телефонних розмов з лідерами опозиції. У них Цотне Гамсахурдія звинувачує опозиціонерів в тому, що вони, зібравши на мітинг 150 тисяч чоловік, не змогли повалити владу.

Нагадаємо, що в середу грузинський президент Михаїл Саакашвілі звинуватив Росію в спробах дестабілізувати ситуацію в республіці. "У нас є всі докази підривної діяльності російських спецслужб в Грузії, і ми ці матеріали оприлюднимо", – заявив він.

У четвер до Грузії відбуває відкликаний з Росії посол Іраклій Чубінішвілі. А в середу російського посла в Тбілісі В"ячеслава Коваленка викликали в МЗС Грузії, щоб він прокоментував інформацію, що надійшла, про зв"язки співробітників посольства з представниками опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Син першого президента Грузії звинуватив своїх братів-опозиціонерів у зраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі