четвер, 18 вересня 2008 18:12

Син депутата, через якого загинула людина, був п"яний – результати експертизи

Остаточна комісійна експертиза у справі сина депутата Одеської облради Фелікса Петросяна, винуватця ДТП, у результаті якої загинула людина і були пошкоджені 11 автомобілів, триватиме 4 місяці в Києві.

Про це на прес-конференції заявила перший заступник начальника слідчого управління ГУ МВС України в Одеській області Орися Гнатів.

Вона зазначила, що зазвичай максимальний термін подібної експертизи складає шість місяців, але оскільки свою оцінку вже дали Одеські і Харківські експерти, його скоротили до 4-х.

Гнатів повідомила, що у підслідного знайшли алкоголь у крові, але якою була стадія сп"яніння "нам важко відповісти".

Крім того, на прес-конференції прозвучала інформація, що "потерпілі не забирали своїх заяв, оскільки вони просто їх не подавали".

Гнатів також розповіла, що в ході розслідування справи було проведено більше 10-ти експертиз - трасологічна, автотехнічна та інші.

Дослідження проводили фахівці одеського НДІ судових експертиз, відповідно до висновку експерта, дії водія "Тойоти Прадо" знаходилися в прямого зв"язку з виникненням аварії, тобто водій був винен у зіткненні.

Однак прокуратура Одеси визначила, що автотехнічна експертиза була проведена в недостатньому обсязі і направила справу в Харківський НДІ для проведення повторної експертизи, продовжила Гнатів.

За її словами, харківський експерт зробив висновок, що дії водія "Тойоти" не знаходилися в прямого зв"язку із зіткненням, тобто водій не винуватий. На підставі цього висновку слідчий закрив справу.

Однак, як пояснила Гнатів, у даній ситуації слідчий був зобов"язаний відправити справу на комісійну експертизу, тому прокуратура скасувала постанову про закриття справи, а слідчий відсторонений від ведення даного розслідування.

Справа спрямована на експертизу в Київ. Якщо з"ясується, що один з експертів сфабрикував результат, він буде нести кримінальну відповідальність, заявила Гнатів. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Син депутата, через якого загинула людина, був п"яний – результати експертизи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі