середа, 04 липня 2007 08:18

Сім"я фермерів задихнулася в гнойовій ямі

Чотири члени однієї сім"ї і найнятий робітник загинули на фермі в штаті Вірджинія, США, в результаті отруєння метаном, що скупчився над гнойовою ямою.

Увечері в понеділок Скотт Шоуолтер, 34-річний батько сімейства, почав перекачувати гній з ями в більший резервуар і виявив, що насосна труба засмітилася. Чоловік спустився до отвору труби і знепритомнів.

Вирішивши, що у фермера трапився удар, 24-річний робочий поспішив до нього на допомогу і теж знепритомнів. Тоді інший працівник повідомив про події дружині Шоуолтера, 33-річній Філліс. Вона попросила мешканця викликати службу порятунку і попрямувала до хліва з резервуаром разом з двома дочками.

Коли мешканець дістався до гнойової ями, всі, окрім Філліс, були вже мертві. Він спробував витягнути жінку на свіже повітря, але не зміг. У Шоуолтеров залишилися ще двоє дітей.

Метан, він же болотяний газ, не має ні кольору, ні запаху, безперервно утворюється при гнитті органічних речовин під дією бактерій. З повітрям утворює вибухонебезпечні суміші, що і є причиною задухи, передає агентство Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Сім"я фермерів задихнулася в гнойовій ямі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі