вівторок, 16 жовтня 2007 19:30

Сім"я Єльцина не одобрила пам"ятник Єльцину "біоморфне чудисько"

Тетяна Юмашева, дочка першого президента Росії Бориса Єльцина, заявила про те, що не схвалює проект пам"ятника покійному главі держави, що прозване "біоморфним чорним чудиськом". Макет монумента створив скульптор Дмитро Кваренга, його проект переміг в народному голосуванні, організованому приватним музеєм сучасного мистецтва ART4.RU.

"Ми б заперечували, якби постало питання про встановлення подібного монумента де-небудь", - сказала Юмашева. Вона також підкреслила, що сім"я Бориса Єльцина не має "ніякого відношення ні до відбору макетів, ні до вибору переможця, ні до схвалення якого-небудь з макетів".

Дмитро Каварга пояснив задум пам"ятника так: "Це монумент деструкції і розпаду, поглинання впорядкованості хаосом, без якого абсолютно не можливе нове творення. Ім"ям правителя прийнято фіксувати в пам"яті формування або крах чергової ілюзії. Борис Єльцин справився зі своєю роллю на відмінно".

Конкурс на кращий пам"ятник проводився за ініціативою ART4.RU. Організатори планують звернутися до московських властей з проханням встановити монумент на Лубянській площі.

Борис Єльцин помер 23 квітня 2007 року, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Сім"я Єльцина не одобрила пам"ятник Єльцину "біоморфне чудисько"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі