четвер, 30 серпня 2007 19:12

Симоненко: "Якщо "оранжеві" безумці знов прийдуть до влади, то ціна на газ буде до $300

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко називає напруженими українсько-російські відносини і не виключає підвищення ціни на газ до $300 після приходу до влади "оранжевої команди".

"Кілька тижнів тому я зустрічався з керівництвом Російської Федерації і можу заявити однозначно: якщо "оранжеві" безумці знов прийдуть до влади, то для України це обернеться тим, що ціна на газ буде до 300 доларів за 1000 кубічних метрів", - заявив Симоненко в ексклюзивному інтерв"ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Українсько-російські відносини постійно знаходяться в стані напруженості, оскільки політика, пропонована офіційним Києвом, а точніше вулицею Банковою, суперечлива, і не є політикою добросусідських відносин", - відзначив при цьому лідер комуністів.

За його словами, йдеться про розірвання договору по постачаннях газу, позиції керівництва України за визначенням програми самостійного вступу в НАТО, заявах про можливість розміщення систем протиракетної оборони на українській території. "Вносять напругу до наших двосторонніх відносин і проблем вступу України в Європейський Союз, вступи до Усесвітньої торгової організації і пов"язаний з цим відривши від Єдиного економічного простору", - сказав він, додавши, що ускладнюють взаємини з Росією і проблеми з островами Тузла і Зміїний, Чорноморським флотом і багато інших.

На думку лідера комуністів, Україні необхідно зробити "глибокий соціально-економічний прогноз з основних питань внутрішньої безпеки, прорахувати можливий розвиток ситуації". Крім того, необхідно чітко визначити пріоритети енергетичної безпеки, розвитку вугільної промисловості, здобичі нафти і газу, теплової і атомної енергетики, альтернативних джерел енергії, енергозбережуючих технологій.

"Я вважаю, що необхідно визначити чітку програму по всіх напрямах переговорів з Росією, яка грунтуватиметься на національних інтересах і буде закріплена законодавчим актом Верховної Ради. Таким чином, ми забезпечимо стабільність в переговорному процесі", - відзначив Симоненко.

За його словами, для зміцнення зв"язку між двома народами необхідно розвивати принципи народної демократії, як на рівні різних творчих, громадських організацій, так і на міжпарламентському і міжурядовому рівні.

"Повинна бути чітко визначена стратегія переговорів, тоді у нас буде єдиний підхід у визначенні розвитку наших відносин і використання наших сумісних інтересів, як на внутрішніх, так і на зовнішніх ринках", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко: "Якщо "оранжеві" безумці знов прийдуть до влади, то ціна на газ буде до $300». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі