Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2008 13:50

Сімнадцятирічна американка вимагає $50 млн компенсації за зґвалтування

 Сімнадцятирічна американка Джейн Доу, прізвище якої не розкривається, подала до суду на відомого нью-йоркського мільярдера Джеффрі Епстайна, звинувативши його в тому, що він зґвалтував її три роки тому, повідомив на прес-конференції адвокат дівчини Джеффрі Ерман.

У своєму позові Джейн Доу разом з батьком і мачухою вимагають від 54-річного Епстайна 50 мільйонів доларів компенсації.

Дівчина стверджує, що 2005 року мільярдер запросив її в свій особняк в Палм Бич, щоб вона зробила йому масаж за 300 доларів, а потім зґвалтував.

Адвокати Епстайна відкидають звинувачення, наголошуючи, що єдина мета Джейн Доу - отримати від їх клієнта велику суму грошей.

"Ми вважаємо, що позивачами рухають корисливі мотиви", - відзначила юрист Епстайна Лілі Енн Санчес. За її словами, мільярдер не робив з Джейн Доу нічого недозволеного.

Адвокат позивальниці запевняє в зворотному: "Це справа - справа про здійснення насильства над маленькою дівчинкою", - заявив Ерман.

Водночас, як повідомляють місцеві ЗМІ, батько дівчини, ім"я якого не розкривається,  2001 року визнав себе винним у трьох епізодах шахрайства, пов"язаних з маніпуляціями з іпотечними кредитами. Він був засуджений до 21 місяця тюремного ув"язнення. В ході прес-конференції він відмовився коментувати цю інформацію. "Відверто кажучи, ми дуже, дуже розсерджені", - сказав він, додавши, що Епстайн позбавив його дочку невинності.

Раніше прокуратура відмовилася пред"явити Епстайну кримінальне звинувачення в зґвалтуванні неповнолітньої, як рекомендувала зробити поліція Палм Бич. За словами юридичних представників бізнесмена,  2005 року Джейн Доу сказала йому, що їй вже виповнилося 18 років. Адвокат дівчини вважає, що це не має значення: "Дівчині було 14, коли Епстайн привів її в свій будинок", - наголосив він.

Водночас, Епстайн є звинуваченим ще у одній справі, пов"язаній з насильством, - за версією звинувачення, він примушував дівчинку-підлітка до сексу, пропонуючи їй гроші. Слухання у цій справі в суді штату Флорида намічені на березень нинішнього року. У разі, якщо Епстайна визнають винним, йому загрожуватиме п"ять років тюремного ув"язнення.

Минулого року мільярдер був звинувачений у тому, що  2000 року мав сексуальний зв"язок з якоюсь шістнадцятирічною дівчиною, яка, за деякими даними, є транссексуалом. За словами її адвоката Вільяма Анрока, сторонам конфлікту вдалося досягти мирної угоди. А адвокат Епстайна наголосив, що звинувачення були абсолютно необґрунтовані, а потерпіла нібито подавала до суду з аналогічного приводу ще на одну людину, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Сімнадцятирічна американка вимагає $50 млн компенсації за зґвалтування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути