середа, 02 квітня 2008 10:58

Сім тонн мазуту відкачали із затонулої 30 років тому в Амурі баржі

З баржі, яка затонула в Амурі в районі Кіровського затону більше 30 років тому, відкачали близько семи тонн мазуту.

Про це розповів начальник управління у справах цивільної оборони і надзвичайних ситуацій адміністрації Хабаровська Андрій Акімов.

За його словами, "імовірно, в баржі знаходиться ще близько двох тонн мазуту змішаного з водою, у міру відтавання нафтопродукти спливають на поверхню, їх збирають в спеціальні ємності, потім утилізують".

Також він зазначив, що дві затонулі баржі опинилися на поверхні через низький рівень Амура, люки однієї з них стали здобиччю збирачів металу, що і допомогло виявити нафтопродукти в трюмі.

На думку Акімова, якби мазут не виявили вчасно, то при підвищенні рівня води він розповсюдився б по всій території затону, довжина якого близько двох кілометрів, а ширина близько 500 метрів.

Фахівці обстежували другу баржу, мазуту там не виявлено.

Тим часом, в Україні близько семи кілометрів узбережжя Керченської протоки забруднено мазутом, котрий виринув із дна. Він потрапив туди в результаті аварії нафтових танкерів у листопаді минулого року. Екологам поки важко визначити, скільки нафтопродуктів виринуло, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Сім тонн мазуту відкачали із затонулої 30 років тому в Амурі баржі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі