четвер, 17 квітня 2008 08:43

Сім нових осередків пташиного грипу виявили в Південній Кореї

У Південній Кореї сьогодні, 17 квітня, стало відомо, що виявлено сім нових вогнищ пташиного грипу в південно-західних районах країни. Вчора уряд країни ввів на всій території другий, "жовтий" рівень загрози інфекції за чотирьохрівневою системою.

Проте, за даними уряду, поки не допомагають і жорсткі заходи санітарного контролю і карантину.

Слід зазначити, що всього з початку поточного року тут виявлено 43 вогнища захворювання свійської птиці, з яких в 21 випадках підтверджена наявність патогенного вірусу Н5, штам якого Н5n1 небезпечний для людини.

Крім обмежень на пересування в радіусі 10 км від вогнища захворювання, в уражених районах вже знищено 2,99 млн курчат і качок.

Проте стало відомо, що об"єднання сільськогосподарських кооперативів і птахівників стверджують, що пташине м"ясо, що поступає в роздрібний продаж, абсолютно безпечно.

Вони гарантують компенсацію у разі зараження таким м"ясом у розмірі більше 2 млн доларів.

Ветеринари повідомляють, що навіть заражене м"ясо стає нешкідливим, будучи підвернуто тепловій обробці протягом п"яти хвилин при температурі не нижче 75 градусів за Цельсієм.

Останній раз осередок пташиного грипу в цій країні був виявлений 13 квітня поточного року на птахофермі, розташованій в 380 кілометрах на північний захід від Сеула, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Сім нових осередків пташиного грипу виявили в Південній Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі