Ексклюзиви
четвер, 08 травня 2008 14:55

Сильвіо Берлусконі оголосив склад нового уряду

Майбутній прем"єр-міністр Сильвіо Берлусконі буде в четвер приведений до присяги. Про це повідомив генеральний секретар президентської канцелярії Донато Марр. За його словами, церемонія відбудеться в 17:00 за місцевим часом.

Напередодні на зустрічі з президентом Італійської Республіки Джорджо Наполітано майбутній прем"єр представив склад нового кабінету. Всього Рада міністрів складатиметься з 21 міністра, дев"ять з яких без портфеля плюс статс-секретар, чий пост прирівнюється до міністерського, ним призначено "праву руку" Берлусконі Енріко Летта.

В новому, третьому по рахунку, уряді Берлусконі всього на чотирьох міністрів менше, ніж у попередника Романо Проді. Значно скоротити чисельність кабінету не вдалося, зокрема, за рахунок домагань на пости союзників Берлусконі - партій "Ліга Півночі" (ЛС) і Національний альянс (НА).

В результаті і тій, і іншій дісталося по чотири місця в кабінеті. Зокрема, член ЛС Роберто Мароні - глава внутрішньополітичного відомства, представник НА Іньацо Ла Русса - міністр оборони.

Члени старої партії Берлусконі "Вперед, Італія!" зайняли 12 міністерських місць, з них більшість вже побували в попередніх урядах Берлусконі.

Так, Франко Фраттіні, який покинув пост єврокомісара, повертається на пост міністра закордонних справ, Джуліо Тремонті - міністра економіки і фінансів.

Для самого "спірного" кандидата в міністри активіста ЛС Роберто Кальдеролі, який був вимушений піти у відставку з минулого уряду Берлусконі через скандал навколо образи ісламу, придуманий новий міністерський пост без портфеля. Він відповідатиме за питання спрощення законодавчої системи.

Лідер ЛС Умберто Боссі призначений міністром без портфеля у справах федеральних реформ.

Сильвіо Берлусконі, який за віком найстарший в уряді, заявив, що "надзвичайно задоволений новою командою". Перше засідання новий кабінет може провести після схвалення в обох палатах парламенту, як і неодноразово заявляв Берлусконі, в Неаполі вже через тиждень.

Президент республіки Джорджо Наполітано висловив задоволення швидкими темпами виконання передбачених Конституцією всіх процедур по становленню нового уряду і заявив, що з Сильвіо Берлусконі склалися "відносини чистої співпраці", передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Сильвіо Берлусконі оголосив склад нового уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути