четвер, 29 травня 2008 13:46

Сильні зливи вбили у Колумбії 16 людей

16 людей загинули і близько 50 отримали поранення в результаті сильних злив у Колумбії. До того ж після стихії без даху над головою залишилось понад 124 тисяч сімей.

Стало відомо, що в зоні лиха опинилися 27 з 32 департаментів Колумбії, де зливи тривають з 15 травня.

Під водою опинилося 85% територій країни.

Повідомляється, що до критичного рівня заповнився басейн головної колумбійської річки - Магдалени. Десятки населених пунктів навколо неї відрізані від зовнішнього світу. Серйозно постраждали річкові порти Дорада, Хонда і Пуерто-салгар.

За даними системи запобігання стихійним лихам, вода зруйнувала 370 житлових будинків. Рятувальники допомагають жителям евакуюватися. Великі річки, які вийшли з берегів, затопили поля і луки і завдали збитку урожаю і тваринницьким фермам.

За прогнозами синоптиків, могутні зливи і повені в Колумбії триватимуть до середини червня.

Нагадаємо, що саме в цей час рік тому у Колумбії під час проливних дощів загинули десять людей, двоє осіб зникли безвісті. Тоді найсильніше постраждав населений пункт Тараса (Taraza), розташований в 300 кілометрів на північний схід від столиці Колумбії Богота, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Сильні зливи вбили у Колумбії 16 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі