вівторок, 22 квітня 2008 14:26

Сили безпеки звільнили захоплений сомалійськими піратами корабель

Звільнено арабське судно з ОАЕ силами безпеки провінції Сомалі Пунтленд. Напередодні корабель був захоплений сомалійськими піратами, повідомляє РИА "Новости".

Зазначимо, що це не перше судно, яке піддалося нападу піратів біля узбережжя Сомалі останнім часом. Буквально за останню добу пірати захопили два судна, серед яких було і арабське.

З початку 2008 року в районі узбережжя Сомалі пірати захопили декілька судів, зокрема російське "Свіцер Корсаков", а в неділю мало місце захоплення іспанського риболовецького судна Playa de Bakio з 26 членами екіпажа на борту.

А вчора в семи кілометрах від порту Босасо пірати захопили торговий корабель "Аль-Халідж", що виходив з Дубая в Сомалі.

В ході операції зі звільнення судна з ОАЕ трьох піратів і одного співробітника сил безпеки було поранено. Серед членів екіпажа, яких налічується не менше десяти, постраждалих немає.

Піратство в цьому районі почало розвиватися з 2004 року, причому дуже швидкими темпами. Після падіння в 1991 році режиму Мухаммеда Сіада Барре в Сомалі йде громадянська війна, що понесла життя від 300 до 500 тисяч людей, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Сили безпеки звільнили захоплений сомалійськими піратами корабель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі