пʼятниця, 22 лютого 2008 17:42

Сіль спричиняє ожиріння і хвороби серця у дітей

Згідно з результатами недавнього дослідження, діти, які вживають багато солі, проявляють підвищену схильність до солодких безалкогольних напоїв. Таким чином, скорочення кількості солі в раціоні дитини допомагає захистити її від небезпеки розвитку ожиріння, стверджують учені.

На основі отриманої інформації дослідники зробили висновок про те, що багато солі в організмі дитини призводить не тільки до ожиріння, але і до підвищеного кров"яного тиску, і може бути причиною серцевого нападу в дорослому житті. Ці дані були опубліковані в останньому номері Інтернет-видання Hypertension: JournaloftheAmericanHeartAssociation.

Результати попередніх аналізів указували на те, що раціон харчування, збагачений підсоленими продуктами, підвищує схильність людини до вживання великої кількості рідини. Учені з Лондонського університету святого Джорджа (St. George"sUniversityofLondon) вперше перевірили дане твердження на дітях і показали негативний ефект вживанням солі на організм дитини. "Безалкогольні напої, що містять великий відсоток цукру, є багатим джерелом калорій", - говорить розділ дослідницького проекту доктор Фенг Хе (Feng J. He). - "В ході нашого дослідження було показано, що вживання даних напоїв призводить до ожиріння у молодих людей". В процесі дослідження учені довели, що існує взаємозв"язок між вживанням солі і пристрастю до солодких напоїв у дітей.

Дослідники провели аналіз більше 1600 дітей і підлітків у віці від 4 до 18 років. В ході 7-денної фіксації раціону живлення учасників проекту учені змогли встановити ступінь дії солі на організм дитини. "Ми встановили, що діти, які вживають меншу кількість солі, п"ють менше солодких безалкогольних напоїв", - говорить доктор Хе. У кількісному відношенні, зниження вживання солі на 1 грам в день приводить до зменшення об"єму солодких напоїв на 100 грам, затверджують фахівці, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Сіль спричиняє ожиріння і хвороби серця у дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі