середа, 09 січня 2013 04:18

Сигарети не знімають стрес у курців - дослідження

Сигарети не знімають стрес у курців - дослідження

Курці, котрі відмовилися від своєї шкідливої звички, менше відчувають стрес. До такого висновку прийшли дослідники з Лондонського королівського коледжу і з Університету Оксфорда, повідомляють іноземні ЗМІ.

Вчені зафіксували рівень тривожності у 500 людей в процесі куріння, а потім рівень тривожності після того, як вони кинули шкідливу звичку. До початку дослідження, кожен п'ятий курець заявив про те, що саме сигарета допомагає вийти зі стресового стану.

Учасникам експерименту було запропоновано пройти курс терапії, яка позбавить їх від нікотинової залежності. Після півроку 68 курців із 491 остаточно кинули звичку палити. Було встановлено, що саме у цих людей рівень тривожного стану значно знизився.

Ті, кому не вдалося позбутися від тютюнової залежності, продовжували перебувати в ще більшому стресовому стані, ніж до початку експерименту. Отримані результати дозволили вченим з упевненістю заявити: куріння не є ліками від стресу.

Зараз ви читаєте новину «Сигарети не знімають стрес у курців - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі