четвер, 05 квітня 2007 06:44

Сезон ураганів чекає на США

Вірогідність сильного урагану на атлантичному узбережжі США цього сезону складає 74% – такий висновок зробив один із провідних фахівців-метеорологів університету штату Колорадо Вільям Грей, який займається прогнозуванням ураганної активності 40 років.

Згідно його прогнозу, в атлантичному сезоні ураганів 2007 року (1 червня – 30 листопада), буде 17 штормів, які матимуть достатню силу, щоб отримати ім"я. До числа цих штормів увійдуть п"ять ураганів.

Минулого року зафіксовано дев"ять штормів, що отримали імена, і п"ять ураганів, два з яких – третьої категорії. Така інтенсивність ураганного сезону вважається нормальною. Проте до берегів США не дістався жоден ураган. Під час руйнівного сезону ураганів у 2005 році зафіксували 28 штормів, що отримали імена, 15 з яких були ураганами. Чотири з них обрушилися на американське узбережжя, зокрема ураган Катрін, що забрав життя понад 1,3 тисячі людей, передає РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Сезон ураганів чекає на США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі