понеділок, 22 жовтня 2007 15:13

Шеварднадзе запропонував світу бойкотувати Олімпіаду в Сочі

Колишній президент Грузії Едуард Шеварднадзе пропонує світовій спільноті бойкотувати Олімпіаду в Сочі в 2014 році, якщо Росія не врегулює конфлікт в Абхазії. Про це екс-президент заявив під час недавньої зустрічі з колишнім міністром закордонних справ Німеччини Гансом Дітріхом Геншером.

"У розмові з Геншером я похвалив Путіна за повернення грузинів у Гальській район, але також відзначив, що це тільки почало. Якщо Росія не вирішить питання з Південною Осетією і Абхазією, вона повинна бути покарана так само, як Радянський союз в 1980 році за введення військ до Афганістану", - розповів Шеварднадзе.

Нагадавши, що в 1980 році багато країн через війну в Афганістані бойкотували Олімпіаду в Москві, колишній грузинський лідер відзначив, що Абхазія, яка, за його словами, "анексована Росією", також може послужити підставою для бойкоту.

Шеварднадзе також розповів, що на його зустрічі з Геншером був присутній і посол РФ в Германії. Екс-президент попросив передати сказане все сказане їм президентові Росії Володимиру Путіну. "Але російський посол образився і пішов", - відмітив Шеварднадзе.

Спікер грузинського парламенту Ніно Бурджанадзе погрозила у разі залучення Абхазії до підготовки Олімпіади в Сочі поставити під сумнів саме проведення Ігор. "Будь-які сумісні проекти Москви з Абхазією без урахування грузинських інтересів викличуть не тільки негативну реакцію з боку Грузії, але і поставлять під питання правильність рішення про місце проведення Олімпіади", - заявила Бурджанадзе, передає "Новости-Грузия".

Зараз ви читаєте новину «Шеварднадзе запропонував світу бойкотувати Олімпіаду в Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі