середа, 13 серпня 2008 13:48

Шеварднадзе вказав на " смертельну помилку" Саакашвілі

Грузинська інтервенція до Південної Осетії була "смертельною помилкою". Таку думку, повідомляє AFP, висловив в інтерв"ю німецькому виданню Bild екс-міністр закордонних справ СРСР, колишній президент Грузії Едуард Шеварднадзе.

На його думку, військова операція була надзвичайно погано підготовлена. "Грузія не повинна була входити в Цхинвалі таким непідготовленим чином. Це була смертельна помилка", - заявив Шеварднадзе, відзначивши, що зараз ситуація дуже складна, напружена, і як вона вирішиться - абсолютно незрозуміло.

Шеварднадзе виразив надію, що переговори Михайла Саакашвілі і його західних партнерів все ж таки приведуть до завершення конфлікту в регіоні.

Едуард Шеварднадзе займав при Михайлові Горбачові пост міністра закордонних справ СРСР з 1985 по 1990 рік, а з 1995 року був президентом Грузії, поки його не відлучили від влади в 2003 році в результаті "революції троянд", після чого президентом Грузії був вибраний Михайло Саакашвілі.

Раніше Шеварднадзе вже піддавав критиці політику Саакашвілі, зокрема, відносно Росії.

Зараз ви читаєте новину «Шеварднадзе вказав на " смертельну помилку" Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі