пʼятниця, 17 серпня 2007 19:10

Сестри продавали Пентагону доларові технічні шайби за $300 тис

Американська компанія по постачаннях устаткування майже десять років обдурювала Міноборони США і заробила на цьому 20 мільйонів доларів.

Звинувачення пред"явили двом сестрам: Чарлін Корлі з Південної Кароліни володіла компанією C&D Distributors, Дарлін Утен їй допомагала в шахрайстві. По хитромудрих схемах, жінкам одного разу вдалося продати майже за мільйон доларів технічні шайби, кожна з яких коштує 19 центів. За півмільйона доларів йшли і інші дрібні технічні пристосування, сьогодення їх ціни складає від двох до 11 доларів.

Відбувалося це через автоматичну систему перерахування грошей, за допомогою якого гроша переводили на рахунки різних американських баз, в першу чергу, за кордоном. З 1997 по 2006 рік сестри користувалися цією системою і виставляли величезні рахунки за постачання дешевих товарів.

За останні декілька років шахрайки подали 10 тисяч заявок для американських урядових установ, 100-125 рахунків було сплачено або мали відношення до цієї справи.

Зокрема, Пентагон визначив, що три гаєчки вартістю по півтора долари кожен Корлі відправила морським піхотинцям до Іраку за 455 тисяч, а одна шайба обійшлася авіаційній базі ВВС у Флоріді майже в 300 тисяч.

Шахрайство довго не помічали: всі болти проходили по кошторисах як "особливо важливі", без довгих перевірок. Проте минулого року співробітник Держдепартаменту відмітив дивний мільйонний рахунок за ті самі дві шайби. Замовлення відкликали, гроші постачальник повернув. Почалася перевірка, але, на думку співробітників Держдепу, фірму ніхто б не запідозрив, якби від них не поступив наступний сумнівний рахунок.

В п"ятницю федеральний суд визнав Чарлін Корлі винною в шахрайстві в особливо крупних розмірах і відмиванні грошей. Вона оштрафована на 750 тисяч доларів, крім того, їй загрожує по 20 років за кожну аферу.

Пентагон має намір повернути хоч би частину розтрачених "наліво" грошей. З аукціону будуть продані будинки, вілли, коштовності і рідкісні автомобілі "підприємниць", передає Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Сестри продавали Пентагону доларові технічні шайби за $300 тис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі