середа, 16 липня 2008 15:48

Шешори-2008: мистецтво землі та чеський театр маріонеток (ФОТО)
8

Фестиваль "Шешори-2008" представив автентичний фольклор та world-music, галерею просто неба, чисельні майстерні, нічні перформанси, а також знайомство з різноманітними музичними інструментами та джем-сейшени в юрті, встановленій на галявині. Фестиваль відбувався 12-14 липня 2008 р. у Вінницькій області. Десятки тисяч шанувальників фольклору та звичайні аматори етносу побачили й почули плоди творчості музик з України, Грузії, Росії, Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Швеції, Німеччини та інших країн.


У рамках фестивалю ремісники, гончарі й художники залучали до свого мистецтва відвідувачів фестивалю за допомогою майстер-класів.

Лендарт - результат творчої фантазії імпровізованої команди майстрів. Landart (з англ. – мистецтво землі) поєднав прагнення художників до естетичного освоєння ландшафту з необхідністю вийти за рамки стандартних галерей та експозиційних зал. Замість фарб та полотна матеріалами стали вода, камінь, пісок, листя, лід, сніг, сонячні промені, блискавки.

Народні казки - невід"ємний атрибут фестивалю. Послухати їх міг кожен охочий.

Хороводи та українські пісні. І не важливо, що слугуватиме музичним інструментом - рубель чи тяпка.

Існує думка, що лендарт виник тоді, коли виникли земля й людина. Цього року галерею просто неба створили Мирослав Вайда, Алехандро Гуззетті, Орися Нечипорук, Оксана Щесняк, "Лабораторія актуальної творчості", Дмитро Матюхін, Влада Сошкіна, Віталій Кохан, Анастасія Скорикова.

Майстри, які демонстрували покупцям свої товари, виглядали не менш колоритно, ніж учасники самого фестивалю.

Виступ французької групи "Nourou". Африканські ритми та урбаністична музика "Nourou" будують міст між різними музичними стилями й традиціями.

Чеський театр маріонеток "Lisen" представив на розсуд глядачів виставу тіней "Savitri", повідомляє Ліга

Зараз ви читаєте новину «Шешори-2008: мистецтво землі та чеський театр маріонеток (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі