четвер, 01 листопада 2007 17:41

Сержант США в Іраку вилікувався від поранення в мозок 10-сантиметровим лезом ножа

Американський солдат вижив після нападу в Іраку, коли в його мозку опинилося 10-сантиметрове лезо ножа. У історії багато дивовижних моментів: наприклад, спочатку постраждалий сержант Ден Пауерс не мав ніякого уявлення про характер свого поранення. Він також постійно знаходився при свідомості.

Пауерс патрулював територію, коли ззаду на нього напав чоловік. Потім він розповідає, що ніякого особливого болю не було, оскільки в самому мозку немає чутливих нервів. Він порівняв свої відчуття з тим, неначе по голові просто ударили кулаком і відразу пригадав гру в американський футбол.

Товариші солдата здогадалися не витягувати з його голови лезо. Навпаки, вони закріпили ніж за допомогою бандажа і кільця з пінопласту. У такому вигляді постраждав доставили у військовий госпіталь.

Весь цей час Пауерс був в свідомості і розповідав докторам про те, що трапилося. До його вуха на іншій стороні голови піднесли телефон - щоб він зміг поговорити з дружиною в США.

Для отримання докладних інструкцій старший військовий хірург при військах США в Іраку Річард Тефф скористався відеозв"язком. Розпорядження йому давав головний нейрохірург американської армії. Перед Теффом була дилема: негайно проводити складну операцію або просто "схрестити пальці і тягнути".

Він пояснив, що при подібних пораненнях голови найбільша небезпека полягає саме у витяганні чужорідного тіла. Пацієнт при пошкодженні головного мозку міг отримати серйозний параліч, або позбутися зору. Проте доктор Тефф витягнув ніж - і Ден Пауерс залишився живий.

Надалі його прооперували вже в США, а через місяць звільнили із служби за станом здоров"я.

Зброю нападу Пауерс отримав як сувенір на пам"ять, але потім погодився вислати ніж до Багдада як речовий доказ в суді, розповідає SkyNews.

Зараз ви читаєте новину «Сержант США в Іраку вилікувався від поранення в мозок 10-сантиметровим лезом ножа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі