неділя, 16 березня 2008 11:12

Серія вибухів в Албанії: п"ятеро загиблих

Вибухи на військовій базі в околицях столиці Албанії Тірани забрали життя щонайменше 5 осіб, ще 155 дістали поранення, передає агентство Ассошіейтед Прес.

Як повідомив представник офісу прем`єр-міністра країни, серед потерпілих багато дітей.

Раніше секретар прем`єра Джуела Месані повідомляла, що вибухи, ймовірно, забрали десятки життів.

Прем`єр Албанії Салі Беріша повідомив, що перший вибух, швидше за все, прогримів під час робіт з боєприпасами. Всього на складі боєприпасів працювали 63 осіб в трьох командах, включаючи кілька військовослужбовців США.

Для евакуації жителів з околиць військової бази були направлені вертольоти. Евакуація ускладнюється тим, що довколишнє шосе заблоковане біженцями і покинутими автомобілями. Поранених доставляють до лікарень - люди постраждали від опіків, контузій, переломів, а також дрібних травм.

"Приголомшені люди пішки покидають місце події по шосе. Автомобілі з вибитим склом також покинуті на дорозі", - повідомив оператор агентства з місця події. Вибух був такої сили, що він був чутний в столиці, яка розташована приблизно за 20 кілометрів від бази.

За попередньою версією, причиною вибуху стало порушення техніки безпеки під час утилізації застарілих боєприпасів. Також не виключається версія самовибуху старих вибухових речовин. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Серія вибухів в Албанії: п"ятеро загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі