середа, 23 квітня 2008 10:37

Сергій Блощаневич: "Оболонь" підтримує вітчизняний кінематограф

АТ "Оболонь" оголошує про старт власного проекту "Підтримка вітчизняного кіно". Перша ластівка – фільм "Богдан-Зиновій Хмельницький". Про це на прес-конференції в медіа-холі інформаційного агентства "ІнтерМедіа Консалтинг" заявив голова Ради акціонерів АТ "Оболонь" Сергій Блощаневич. "Фільм знімали 7 років, і невідомо, скільки він міг би пролежати ще. Адже прокат без належної реклами – це не прокат. Ми долучилися на тому етапі, коли побачили, що справа загальмувалася. І фільм, якщо він зроблений, – повинен жити. Тому "Оболонь" виділила кошти на промоушн картини. Містом розвісимо білборди з анонсом фільму, на телебаченні демонструватиметься ролик. А 8 травня у кінотеатрі "Київ" відбудеться всеукраїнська прокатна прем"єра", – повідомив голова Ради акціонерів АТ "Оболонь".

Таким чином АТ "Оболонь" привертатиме увагу до нашого, вітчизняного кіно, переконаний Сергій Блощаневич: "У нас є прекрасні традиції, закладені Миколайчуком, Параджановим, Івановим. Тому ми повинні підняти славу сучасного українського кінематографа до того рівня, коли українське поетичне кіно знали у всьому світі. Це не просто слова, це реальність".

"Ми цінуємо унікальні традиції та історичну спадщину України, тому активно долучаємося до кіновиробництва. Допомагатимемо знімати фільми, які потребують підтримки. Фільм "Богдан-Зиновій Хмельницький" ми видаємо на DVD 150 тисяч ліцензійних дисків з прекрасним, якісним звуком "долбі" можна буде переглядати у себе вдома. Я впевнений, що цей фільм всім сподобається. Патріотизм – це любов до історії своєї держави, шанування наших предків", – сказав Сергій Блощаневич.

Наступним кроком великого проекту буде виробництво ліцензійних дисків української класики, таких як "Тіні забутих предків", "Камінний хрест", "Квітка на камені", "Вавілон ХХ", "Анничка", "Пропала грамота", – заявив голова Ради акціонерів АТ "Оболонь". – Але спочатку ми відреставруємо звук у цих стрічках, як це зробили в Росії. Там всю свою класику знову повернули в якісному варіанті для глядачів, подарувавши їй нове життя. Окрім цього, ми активно будемо долучатися до кінофестивалів, підтримуватимемо супровід українських фільмів, які номінуватимуться на різних кінофорумах і у нас в країні, і за кордоном".

Зараз ви читаєте новину «Сергій Блощаневич: "Оболонь" підтримує вітчизняний кінематограф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі