понеділок, 21 січня 2008 16:53

Середземномор"я затопить в найближчі 50 років

Фахівці Іспанського інституту океанографії прогнозують підвищення рівня Середземного моря на 0,5 метра в найближчі 50 років.

Учені проаналізували темпи підйому води за останні роки. Дослідження показало, що зростання рівня моря, яке пов"язують з глобальним потеплінням, коливалося в межах від 2,5 мм до 10 мм в рік з початку 1990-х років.

Якщо так продовжуватиметься, то у разі найповільніших темпів зростання низовинні землі узбережжя чекають "серйозні наслідки", і "катастрофічні наслідки" в тому випадку, якщо збудеться найпохмуріший прогноз, говорять експерти.

Минулого місяця фахівці Міжурядової групи експертів із зміни клімату (Intergovernmental Panel on Climate Change) оголосили, що в поточному сторіччі зростання рівня світового океану може бути удвічі вище, ніж згідно попереднім прогнозам ООН, і скласти зрештою 81 см.

Днями дані про підйом рівня моря біля берегів своєї країни опублікували океанологи з Китаю. Згідно звіту учених, найбільша небезпека затоплення загрожує Шанхаю, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Середземномор"я затопить в найближчі 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі