понеділок, 09 червня 2008 15:31

Серед тих, хто вижив у шахті ім. К.Маркса - медсестра

На єнакіївській шахті імені Карла Маркса рятувальники підняли на поверхню 6 з 21 знайденого сьогодні гірника, серед яких і жінка-медсестра.

Про це повідомив на брифінгу перший віце-прем"єр-міністр Олександр Турчинов, який очолює Урядову комісію зі з`ясування причин аварії на шахті ім. К.Маркса.

Загалом, за його словами, піднято на поверхню 8 гірників ( двох підняли вночі о 3.50. Сьогодні близько 12.00 рятувальники знайшли живими ще 21 гірника. За годину прес-служба Кабміну поквапилася повідомити, що їх уже піднято на поверхню).

За словами О.Турчинова, до знайдених гірників рятувальники спустили воду й ліки.

О. Турчинов наголосив, що поки він планує інформувати тільки про тих живих, з якими є зв`язок і яких підняли на поверхню, і поки не йдеться про зниклих безвісти.

"Поки не зупинені аварійно-рятівні роботи, ми не говоритимемо про зниклих безвісти та про загиблих", - сказав він.

О. Турчинов також пояснив, що гірники були розосереджені під землею в різних місцях і особливу проблему становлять ті, які встигли сісти в кліть, щоб піднятися на поверхню. За його словами, вибух був такої могутньої сили, що важко припустити, де зупинилася кліть.

Згідно зі списком, вивішеним у конференц-залі шахти, на сьогодні на 10 ранку під землею перебували 35 гірників: на ділянці N41 – 8 осіб, на ділянці N55 – 5 осіб, на ділянці N72 – 3, на ділянці N 78 – 3, на ділянці шахтного транспорту – 10 осіб, на ділянці профілактичних робіт з техніки безпеки – 3 осіб, ділянці водовідливу – 3 осіб, у підземному медпункті – 1 медсестра, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Серед тих, хто вижив у шахті ім. К.Маркса - медсестра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі