вівторок, 24 квітня 2007 08:42

Серце Бориса Єльцина зупинялося двічі

Стан здоров"я Бориса Єльцина різко погіршився за останні три дні. Про це повідомляє газета "Коммерсант"" з посиланням на фахівців Головного медичного управління управсправами президента.

За словами глави Росздрава Юрія Беленкова, в останні дні життя Борис Єльцин знаходився в Центральній клінічній лікарні і майже не вставав з ліжка. Весь тиждень у нього боліло серце, а різке погіршення стану здоров"я наступило за останні 3 дні.

Повідомляється, що в понеділок вранці наступило невелике поліпшення, а потім у першого президента Росії двічі зупинялося серце. Вперше лікарі змогли повернути пацієнта до життя, але удруге зробити вже нічого не вдалося.

Нагадаємо, що офіційний діагноз, поставлений Б. Єльцину, – прогресуюча серцево-судинна поліорганна недостатність. При такому діагнозі у хворого відмовляють ключові системи організму, після чого наступає коронарна смерть – зупинка серця.

Похорони Бориса Єльцина заплановані на середу 25 квітня. Ця ж дата оголошена в Російській Федерації днем трауру, повідомляє РБК.
Зараз ви читаєте новину «Серце Бориса Єльцина зупинялося двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі