понеділок, 08 листопада 2010 11:36

Сербський гангстер влаштовував для шведского короля вечірки з повіями

Сербський гангстер влаштовував для шведского короля вечірки з повіями

У Швеції вийшла з друку книга під назвою Carl XVI Gustaf - Den motvillige monarken ("Карл XVI Густав - монарх мимоволі"), автор якої розкриває гріхи молодості шведського короля Карла XVI Густава.

Якщо вірити книзі, то 64-річний король, Почесний голова Всесвітньої організації скаутів, відомий своєю скромністю, в юні роки охоче брав участь у потворних п'яних оргіях і проводив час у джакузі з повіями.

Автори книги Томас Сйоберг, Тове Мейер і Деан Раушер збирали дані протягом двох років.

"Йому було лише 27, коли він отримав владу, а в розпалі було його холостяцьке життя, з дівчатками, випивкою та друзями", - пишуть журналісти.

"Потім він раптово став королем, і повинен був пообіцяти народу, що стане люблячим батьком. Абсолютно нереалістичну клятву дав він, стоячи в залі державних прийомів", - підкреслюють вони.

Деан Раушер брала інтерв'ю у жінок, які близько спілкувалися з королем. Серед них, наприклад, співачка і манекенниця нігерійського походження Камілла Хенемарк, яка зустрічалася з королем протягом року в кінці 1990-х. За словами авторів книги, Карл Густав "закохався в неї, як підліток", а королева, його дружина з 1976 року, знала про зраду, але була безсила з нею покінчити.

В інтерв'ю, яке дала Хенемарк ще до того, як про її стосунки з королем стало відомо, вона говорила про розрив з монархом як про період початку депресії.

"До цього моє життя було суцільною розвагою, безліччю шампанського і грошей", - говорила вона.

Але відтоді, як її кар'єра пішла на спад, вона відсторонилася від дійсності, стала постійно пити і задумалася про самогубство.

Автори також з'ясували, як сербський гангстер Мілле Маркович влаштовував вечори для короля і його друзів у підпільному клубі в Стокгольмі. Причому підпільним він був не тільки в переносному, а й у прямому сенсі, розташовуючись під управлінням поліції.

Маркович розповів, що в клубі знаходиться джакузі, і повії, запрошені до клубу, оголюються і сідають на коліна до своїх клієнтів. Кожній жінці була відведена своя кімната. На дверях кімнат містилися таблички, які визначали, кому з ким спати, розповіла одна з жриць любові.

Маркович заявив одній зі шведських газет: "У мене є прямі свідчення. Весь світ побачить. Це не фальшивка, але реальні факти. Я можу довести кожен епізод".

Публікація книги викликала підвищений інтерес з боку ЗМІ.

"Стрипклуби, підпільні клуби, повії в хутряних шубах на голому тілі. Жінки сприймаються просто як десерт, як тістечка, які подаються разом з кавою", - написала Катрін Кіелос.

"Королівську сім'ю завжди сприймали найяснішої, казковою. Але ці звинувачення настільки важкі, що наша довіра до неї серйозно постраждала. Король навіть не заперечує цього", - говорить політичний аналітик Дженні Мадест.

Прес-конференція короля, що відбулася в четвер, лише підлила олії у вогонь. Карл Густав не коментував жодного конкретного епізоду з книги, зізнавшись, що не читав її.

"Я говорив зі своєю сім'єю, з королевою, і ми вирішили перегорнути цю сторінку і йти далі, оскільки, як я розумію, це все відбувалося давно", - сказав глава держави.

Найбільш інтригуючим елементом скандалу стала реакція шведського суспільства. Більше 80% опитаних сказали, що не змінили свого ставлення до короля, і майже 50% при цьому відзначили, що журналісти чинять неправильно, цікавлячись приватним життям найяснішої родини. Дізнавшись про вихід книги, автори однієї з телепрограм, присвяченої розслідуванням, зустрілися з авторами роботи, але за підсумками зустрічі уклали, що ця тема не представляє для них інтересу.

Томас Сйоберг визнає, що більшість шведів вважає королівську сім'ю такою, що не підлягає критиці.

Нагадаємо, раніше шведську королівську сім'ю підозрювали і в корупції. Такими підозрами було, зокрема, затьмарене весілля спадкової принцеси Вікторії і принца Даніела.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Сербський гангстер влаштовував для шведского короля вечірки з повіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі