понеділок, 18 лютого 2008 17:16

Сербська газета послала Буша і Солану на три букви (ФОТО)

 

Газета боснійських сербів "Press" опублікувала скандальну статтю, яка осуджує декларацію про незалежність Косово. На титульній сторінці розміщений заголовок нецензурного характеру - "Fuck Off". У перекладі на українську це словосполучення означає усім нам відоме лайливе слово з трьох букв.

На головній сторінці зображені американський президент Джордж Буш, прем"ер-міністр Косово Хашім Тачі та верховний представник ЄС Хав"єр Солана.

Проголошення незалежності Косово парламентом краю спровокувало безлади в столиці Сербії Белграді. Групи агресивно налаштованої молоді атакували будівлю уряду Сербії, посольство Словенії, яка головує в ЄС, і два ресторани McDonald"s. Крім того, понад тисяча осіб закидали камінням будівлю посольства США.

У результаті безладів, за попередніми даними, поранення отримало 60 осіб. Серед них - 11 поліцейських. Для розгону натовпу поліція використовувала сльозогінний газ. Проте безлади в Белграді як і раніше тривають.

Зазначимо, що сьогодні Сполучені Штати вже офіційно визнали незалежність Косово.

Конфлікт у Косово має давнє коріння. Цей регіон став одним з ключових районів Сербії ще наприкінці XII століття.

Перше велике антисербське повстання албанців відбулося на початку XX століття. Автономію край отримав після Другої світової війни. У 90-і роки — після розвалу Югославії — косовари стали добиватися незалежності із зброєю в руках. 98 року почалася війна.

Втрутилося міжнародне співтовариство. До Косова увійшли війська НАТО. Почалися бомбардування колишніх югославських територій. У 1999 році Радбез ООН прийняв знамениту резолюцію 1244.

Виконуючи умови документа, сербська армія і поліція залишили анклав і були замінені миротворчим контингентом.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Сербська газета послала Буша і Солану на три букви (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі